Hoe te beknopt Bitcoin – Een eenvoudige handleiding [2020]

Bitcoin is uiterst volatiel en beweegt zich zowel opwaarts als neerwaarts in prijs. In deze gids onderzoeken we hoe u kunt profiteren van de prijs van Bitcoin die in de loop van de tijd daalt, bekend als ’shorting‘.

Toen Bitcoin in 2018 dramatisch daalde ten opzichte van de hoogste prijzen ooit, wensten veel handelaren misschien dat ze konden profiteren van de duizenden dollars die van de marktkapitalisatie en de spotprijs van Bitcoin werden weggevaagd.

Nou, het zal u misschien verbazen dat veel handelaren dat deden – en dat zijn ze nog steeds in 2020. Het verhandelen van een derivaat van Bitcoin stelt handelaren in staat om te profiteren van zowel positieve als negatieve prijsbewegingen in de markt, maar hoe is dit mogelijk, en hoe kunt u beginnen?

Ontdek in onze gids voor shorting van Bitcoin in 2020, waar we de fundamentele concepten achter het ’shorten‘ van de markt gaan afbreken.

Bitcoin inkorten

Dus, je hebt besloten dat je een short positie wilt openen op Bitcoin. Hoe zou u dit doen? De eerste stap is het identificeren en aanmelden voor een cryptocurrency derivatenplatform. We gaan hieronder een aantal van de beste bekijken.

Hiervoor moet u wat Bitcoin klaar hebben staan om te storten op de beurs. Er zijn genoeg opties om BTC te kopen met fiat, zoals USD of EUR. We bekijken hier de beste manieren om Bitcoin te kopen in 2020, dus zorg ervoor dat u klaar bent om te storten voordat u begint.

Als u eenmaal een BTC heeft, open dan een cryptocurrency-derivatenrekening en stort uw Bitcoin. In tegenstelling tot traditionele beurzen hebben de meeste crypto-derivatenbeurzen geen KYC of identiteitsverificatie nodig, dus u kunt binnen enkele minuten beginnen met handelen.

Topbeurzen voor Shorting Bitcoin in 2020

Naarmate de cryptocurrency markten zijn gerijpt, is het aantal derivatenbeurzen dat gelanceerd is om aan de vraag te voldoen toegenomen, en zijn er nu genoeg betrouwbare opties beschikbaar voor handelaren die op zoek zijn naar korte Bitcoin.

BitMEX

BitMEX is een van de langst bestaande en meest vertrouwde handelsplatformen van Bitcoin en is een peer-to-peer handelsplatform voor Bitcoin, Ethereum en een handvol andere cryptocurrencies.

BitMEX werd opgericht in 2014 en is sinds de lancering consequent één van de topvolumes van crypto-derivatenbeurzen ter wereld gebleven.

Er zijn een aantal Bitcoin-optiecontracten beschikbaar op BitMEX, die het handelaren mogelijk maken om long of short posities te openen.

Handelaren kunnen tot 100x gebruik maken van de hefboomwerking op BitMEX, wat uw positiegrootte vergroot bij het openen van een transactie. Er is ook een verzekeringsfonds dat voorkomt dat handelaren oneerlijk worden geliquideerd in het geval van hoge volatiliteit.

De kosten van BitMEX zijn 0.075% voor takers, ongeacht hun hefboom. Ze rekenen 0.01% voor lange financieringstransacties en -0.01% voor korte financiering, met financieringsintervallen van 8 uur. Er is een 0.05% afwikkelingsvergoeding op traditionele Bitcoin-futures.

Stortingen op BitMEX worden gedaan in Bitcoin, dat het tickersymbool ‚XBT‘ gebruikt voor de doeleinden van de BitMEX-futures-contracten.

BitMEX is een van de meest gerespecteerde Bitcoin-handelsplatforms, en we raden het ten zeerste aan voor het openen van een shortpositie op Bitcoin. U kunt onze volledige BitMEX-review hier lezen.

FTX.com

Opgericht in 2019, is FTX.com snel uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto-derivatenbeurzen ter wereld. FTX.com is gebouwd door het kwantitatieve handelsteam van Alameda Research, een bedrijf dat professionele diensten verleent op het gebied van blockchain, en is van de grond af aan ontwikkeld en biedt geavanceerde handel met lage tarieven.

Handelaren kunnen FTX.com gebruiken om Bitcoin te verkorten met een hefboomwerking tot 100x, met optiecontracten voor Bitcoin en een reeks andere topcryptocurrencies.

Een ander innovatief kenmerk van FTX.com dat we niet hebben gezien geïmplementeerd op andere handelsplatformen is hun ‚BULL & BEAR‘ leveraged tokens.

Dit zijn ERC20-munten die een lange of korte positie in een onderliggende waarde vertegenwoordigen, inclusief Bitcoin, en het is een ongelooflijk snelle en gemakkelijke manier om een positie in de markt in te nemen.

FTX heeft een gedifferentieerde kostenstructuur voor handelaren. Op tier 1 zijn de taker fees 0,07%, en dit wordt gereduceerd tot 0,04% op de hoogste tier – wat bereikt kan worden door het houden van FTX tokens. Er zijn geen kosten voor termijnverrekeningen.

Stortingen op FTX.com worden gedaan in Bitcoin. Over het algemeen is FTX.com een geweldige optie voor het openen van Bitcoin-shorts. U kunt onze volledige gids over FTX-ruil hier lezen.

Huobi Globaal

Huobi Global is een Singaporese spot en derivatenbeurs die in 2013 is gelanceerd. Het is een van de hoogste volume-beurzen ter wereld en is al lange tijd een favoriet onder Oost-Aziatische cryptocentransacties.

Er zijn meerdere derivaten- en optiecontracten beschikbaar voor Bitcoin System op Huobi Global, waaronder wekelijkse, tweewekelijkse en driemaandelijkse futures – wat verwijst naar het punt waarop het contract afloopt.

Huobi biedt een grotere hefboomwerking dan sommige van haar concurrenten, met tot 125x op haar tweewekelijkse termijncontracten, die handelaren toestaan om shortposities te openen op Bitcoin.

U kunt BTC en een reeks andere cryptos op Huobi storten voor het openen van shortposities. Huobi heeft een rentevoet op de marge van 0.098% en een taker fee van 0.04% op Bitcoin-futures-contracten.

Als een van de veiligste en meest gebruikte sites ter wereld is Huobi Global een goede keuze voor het openen van een Bitcoin shortpositie. Lees meer over Huobi Global in onze complete gids hier.

Wat is Shorting?

Wanneer u een activum of een derivaat van een activum koopt met de bedoeling om te profiteren van de stijging van de prijs van het activum, wordt er gezegd dat u ‚long gaat‘. Aan de andere kant wordt een transactie die wordt geplaatst met de bedoeling om te profiteren van de koersdaling van een actief, ’shorting‘ of ’shorting‘ van de markt genoemd.

Hoewel het typisch is om een actief tegen spotprijs te kopen en fysiek vast te houden om een long positie te openen, is het niet zo eenvoudig om een short te openen. Dit komt omdat u Bitcoin moet verkopen om het terug te kopen tegen een lagere prijs. Hiervoor moet u een Bitcoin-derivatenbeurs gebruiken en een termijn- of optiecontract verhandelen.

Sommige van de opties voor het shorten van Bitcoin in de cryptohandel staan bekend als ’naked shorts‘ – wat betekent dat u het activum niet hoeft te bezitten voordat u het verkoopt of shorten. Voor de meeste crypto-derivatenbeurzen moet u echter wel wat Bitcoin storten op het platform voordat u een short kunt openen.

Short sell kan vaak worden geopend met een hefboomwerking, dat is de handeling van het lenen tegen uw oorspronkelijke kapitaal om uw positie te vergroten. Dit kan de winst vergroten, maar ook de verliezen vergroten. Daarover kunt u hier meer lezen.

We zullen hieronder enkele van de meest populaire crypto-derivatenbeurzen bekijken, maar laten we eerst een paar van de voors en tegens van het shorten van Bitcoin bekijken.

Voordelen van Shorting Bitcoin

Er zijn een paar voordelen van het shorten van Bitcoin, voornamelijk voor korte-termijn handelaren, maar lange-termijn houders kunnen ook overwegen om een short te openen. Deze voordelen zijn onder andere:

Meer winstkansen – Als de markt omslaat in een dalende trend, kunt u een short positie openen om te profiteren van de neerwaartse beweging. Op de korte termijn betekent dit dat u geen zak BTC in een berenmarkt hoeft te houden.

Portefeuille diversiteit – Als u bullish bent op de blockchain industrie als geheel, maar niet op Bitcoin, dan kan shorting van Bitcoin een geweldige manier zijn om de winst uit alt-runs te maximaliseren en tegelijkertijd te profiteren van een daling van de BTC-prijs.

Derivaten over eigendom – Dit kan een pro of een oplichterij zijn, afhankelijk van hoe u het bekijkt. Wanneer u een Bitcoin short doet, handelt u in een derivaat. Dit betekent dat u de onderliggende waarde niet bezit, en dus zijn posities soms makkelijker te sluiten of te openen, en hoeft u zich geen zorgen te maken over Bitcoin-bewaring.

Negatieven van Shorting Bitcoin

Hoewel shorting mogelijkheden biedt om te profiteren van perioden van prijsdaling van Bitcoin, zijn er een paar overwegingen die u moet weten voordat u een positie opent:

  • Effect op de markt – Als u bullish bent op Bitcoin in het algemeen, maar u wilt profiteren van korte-termijn bearish actie, dan moet u er rekening mee houden dat het aantal openstaande shortposities het algehele handelssentiment op Bitcoin in zijn geheel beïnvloedt.
  • Risico van liquidatie – Handelsplatformen die handelaren in staat stellen om de markt te shorten, bieden ook opties voor hefboomwerking. Handelen met hefboomwerking stelt u in staat om te lenen tegen uw initiële fondsen en te handelen met een veel grotere positie. Het risico om fondsen te verliezen is echter ook sterk vergroot en u moet dit in gedachten houden tijdens het handelen.
  • Kosten – Wanneer u short gaat, leent u in wezen geld van de beurs om een transactie te plaatsen. In tegenstelling tot het kopen van Bitcoin tegen de ’spot‘ prijs waar het actief aan u toebehoort, bent u bij shorting niet in het bezit van de onderliggende Bitcoin. Als gevolg hiervan moet u kosten betalen – zoals ‚overnight funding‘ – op uw positie. Dit maakt het ongeschikt voor lange termijn posities.
  • Volatiliteit – Net als de markt snel naar een bearish fase gaat, kan het snel terug naar een bullish traject. Open alleen een short als u er zeker van bent dat de prijs van Bitcoin een aanzienlijk neerwaarts potentieel heeft.

Bitcoin-handel

Belangrijkste dingen om te onthouden bij het korten van BTC
Hopelijk heeft deze gids u geholpen om te beslissen of shorting van Bitcoin goed voor u is, en helpt het u om een handelsplatform te kiezen waarop u een short kunt openen.

Aangezien derivatenhandel een vrij technisch proces is en met enig risico gepaard gaat, raden wij u aan de tijd te nemen om onze diepgaande gidsen voor elke beurs te lezen, die in de bovenstaande beschrijvingen zijn gekoppeld.

Ook als u een doorgewinterde handelaar bent met veel korte ervaring in de crypto-markten en u advies nodig heeft over de beste manieren om Bitcoin te kopen in 2020, lees dan onze volledige gids hier.