Top Banking Regulator legt de voordelen van Bitcoin

Top Banking Regulator legt de voordelen van Bitcoin en Cryptocurrency uit aan de Amerikaanse Senaat

Een topregulator legt aan de Amerikaanse Senaat uit wat het belang is van cryptografie in het huidige economische klimaat en in de toekomst van het bankieren.

Als deel van zijn getuigenis tijdens een hoorzitting die door de Commissie van de Senaat voor het Bankwezen, Huisvesting en Stedelijke Zaken wordt gehouden, verstrekte de belangrijkste Bitcoin Profit ambtenaar van het Bureau van de Controleur van de Munt (OCC) Brian Brooks details over de inspanningen die OCC neemt om het federale bankwezensysteem te verzekeren blijft een bron van sterkte en hulp aan consumenten, ondernemingen en underserved gemeenschappen tijdens de pandemie.

Brooks benadrukt het belang van de innovaties op het gebied van cryptografie, waarvan miljoenen Amerikaanse consumenten en bedrijven hebben geprofiteerd.

„Vandaag de dag bezitten ongeveer 60 miljoen Amerikanen een soort van cryptocurrency, met een totale marktkapitalisatie van bijna 430 miljard dollar. Deze cijfers illustreren duidelijk dat dit betalingsmechanisme nu stevig verankerd is in de financiële mainstream.

Cryptocurrency is een populair mechanisme geworden voor het verzenden en ontvangen van betalingen voor goederen en diensten, omdat transacties in real time worden gepost en gemak en veiligheid bieden. Cryptocurrency beschrijft ook categorieën van specifieke valuta’s van waarde, en de toename van het gebruik van stabiele munten toont het comfort van de consument met het gebruik ervan aan“.

Aangezien Amerikanen innovatie en nieuwe manieren om toegang te krijgen tot financiële diensten blijven omarmen, zegt Brooks dat de OCC een verplichting heeft om regelgevende begeleiding te bieden, verantwoorde innovatie te bevorderen en de ontwikkeling van veilige, voorzichtige en eerlijke financiële infrastructuren te ondersteunen.

Daartoe detailleert Brooks de belangrijke stappen die door OCC in 2020 worden genomen om regelgevende duidelijkheid binnen de crypto-industrie te verstrekken.

„Op 22 juli 2020 publiceerde de OCC een interpretatieve brief ter verduidelijking van de bevoegdheid van nationale banken en federale spaarassociaties om cryptografische bewaardiensten voor klanten aan te bieden. Nationale en staatsbanken en spaarbanken bieden al lang bewaardiensten aan, waaronder fysieke objecten en elektronische activa. De OCC heeft het belang van digitale activa en de bevoegdheid voor banken om dergelijke activa in bewaring te nemen sinds 1998 specifiek erkend.