Twitter bryter ut när Elon Musk Mulls konverterar Tesla-tillgångar till Bitcoin

Med kryptovalutor som blir alltmer attraktiva för individer med hög nettovärde är det inte konstigt att fler vill omvandla sina portföljer. Elon Musk, verkställande direktören för Tesla Motors, frågade nyligen om ett sådant möjligt steg på Twitter, vilket ledde till samtal mellan kryptotjurar och skeptiker.

Bitcoin: För frestande att ignorera

På söndag tog Musk till Twitter för att dela ett meme som beskriver hur mycket Bitcoin hade varit attraktivt för honom nyligen. Meme blev viral, och många trodde att Musk ville dölja en del av hans rapporterade rikedom på 146,3 miljarder dollar till den ledande kryptovalutan.

Det här är inte Musks första borste med Bitcoin. År 2019 förklarade han att han bara ägde 0,25 BTC, som han fick från en vän. Medan miljardären hade kallat kryptovalutor ”lysande” förklarade han att han inte hade några faktiska innehav. Det är oklart om han sedan dess har köpt upp fler enheter av kryptovalutan sedan dess.

Musks senaste tweet drog reaktioner från några anmärkningsvärda namn. Michael Saylor, verkställande direktören för företagsintelligensföretaget MicroStrategy, svarade miljardären och rådde att Musk kunde konvertera Teslas balansräkning till Bitcoin. Som Saylor förklarade:

”Om du vill göra dina aktieägare en tjänst på 100 miljarder dollar, konvertera $ TSLA- balansräkningen från USD till #BTC . Andra företag på S&P 500 skulle följa din ledning och med tiden skulle det växa till att bli en biljon dollarfavor. ”

MicroStrategy slog berömt kontanter för krypto i år och köpte $ 425 miljoner i Bitcoin i augusti

Tillgångens värde har nästan fördubblats sedan dess, vilket ger betydande ekonomiska vinster för det Virginia-baserade företaget.

Företaget fördubblades nyligen och tillkännagav en kapitalanskaffning på 650 miljoner dollar. Som förklarat kommer MicroStrategy att använda kapitalet för att köpa mer Bitcoin.

Det är helt oklart hur Tesla skulle kunna göra ett liknande drag. Företaget har haft en betydande ökning 2020, med aktiehandeln vid 695 dollar vid presstid – vilket ger företaget en värdering på 658 miljarder dollar. Yahoo! Finans uppgifter visade att bolaget hade $ 34 miljarder i totala tillgångar för förra året. 2020-uppgången skulle ha fört detta nummer mycket högre, och att omvandla detta värde till Bitcoin skulle vara nästan omöjligt.

Musk märkte detta och frågade Saylor om en transaktion i en sådan skala är möjlig. Svarande förklarade Saylor att han hade köpt över 1,3 miljarder dollar i Bitcoin i år och erbjöd sig att dela sin lekbok med Musk.